Joaca De-a Oamenii

martie 4th, 2009

Bacauu ^^

Posted by zambetcicatrizat in Personal  Tagged    
"de ce ma pui mereu in istorioare imbacsite de pesimismul tau bolnavicios?",ma-ntreaba personajul neconturat si fara nume.i-as spune adevarul, ca mi-e teama sa cresc,ca m-a umplut regretul cand mi-am dat seama ca am crescut deja, ca refuz sa uit,refuz.daca el e olgindirea sufletului meu, atunci sa nu se intrebe, nici sa contrazica, nici sa judece.dar nu era oglindirea mea, era oglindirea tuturor, era omul in metamorfoza, cel rar si de nedoborat, cel vechi si plin de speranta."cum ai putea sa-mi apartii?",i-am zis.si el m-a privit buimac.nici nu stia.
era al meu ca sa ma joc, sa-l fac adult apoi sa-l pun inapoi in trup de copil, sa-l cladesc adolescent, sa-l pun sa faca dragoste, sa fiu un fel de timp beat care se schimba dezordonat.
dar asa cum nici el nu era al meu, eu timp nu puteam fi, mai mult un papusar fanatec care jongla cu viata ei.
"ce absurditati poti gandi",sopteste discret, ca pentru sine.si-i dau dreptate,nici mie nu mi-ar placea sa fiu in locul lui ,sa fiu controlata si purtata de ape spre o cascada de griji.dar in ce traiam nici libera nu eram, ma incatusa o datorie fata de semenii mei, pentru mine libertatea era izolarea de care se teme personajul atat.
de multe ori gandul imi era spalat de pe limba de detergentul din pastile,ramanea intre mine si…sufletul acela pe care il schimbam zi dupa zi.el era mereu suparat si mereu bucuros,inceputul fiindui indoielnic si sfarsitul plin de multumire, ma ura si ma iubea in aceeasi masura,folosea jargonul unde eu foloseam metaforele.
"ai spus ca ti-e frica sa cresti, fa-ma adult", ma sfatuia.si uneori il ascultam, alteori imi era teama de ceea ce as fi putut face din el.esenta lui nu se schimba niciodata, la baza ii era tot inceputul de copil chiar si cand atingea prima curva.
dar sa-l fac adult…mi se parea un fel de suicid, mi se parea ca l-ar fi coplesit grija zilei de maine si ar fi uitat sa se consume frumos, ca un parfum pulverizat in aer care tot acolo e desi nu se mai simte.ar fi uitat cum se face dragostea, s-ar fi rezumat la sex.ar fi uitat sa se bucure de atingerile curvei,ar fi scuipat-o in fata pentru ca acum vedea cat e de mojica.si-n toate acestea domnea intelepciunea care il oprea din drum, care-i taia carpe diem-ul de la picioare,de asta imi era cel mai teama.
si-n ziua aceea i-am zis "nu,azi suntem depravati impreuna".
 
-Mai avem 15 minute de stat impreuna, spune-mi macar cum t cheama.
-De unde stii ca noi ne rezumam la un sfert de ora?
-Pt ca tu n-ai cum s fii de-aici,uite cat de sinceri ti-s ochii si cat de viu ti-e focul din ei.
-Pai mi se zice Dee.
-Dee…
-Eu cred ca am epuizat cteva secunde importante cu vorbe.
Si s-a aplecat spre el, l-a sarutat.
[I Miss You]


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(necesar)

(necesar)


(insereaza codul din stanga)
  • Monthly

  • Legaturi externe

  • Meta

    • Subscribe to Atom feed
  • Weblog

    Toate drepturile rezervate Weblog.ro

    X